Doneaza

Fii alaturi de noi in proiectele si campaniile sociale marca @Omnimind
Am facut astfel incat sa iti fie usor si simplu!

Se intampla acum!

Este proiectul cel mai "cald".
Afla mai multe despre ce facem chiar acum!

Valori

Responsabilitate
   Integritate
        Profesionalism

Doneaza

Ca sa pastram echipa orientata pe a face lucruri bune pentru comunitate, si ca sa putem acoperi nevoile beneficiarilor nostrii, trebuie sa ne folosim de bani. Bani – nu ne place ca activitatea noastra depinde de ei, dar acest lucru este realitate, chiar daca o mare parte din munca noastra cu beneficiarii este Pro-Bono.

In societatea in care traim, oricat de mult ne dorim sa facem totul prin voluntariat si munca pro-bono, avem nevoie de bani.

Daca vreti sa ne fiti alaturi si sa contribuiti financiar la proiectele noastre, va invitam sa ne faceti o donatie. Orice suma, oricat de mica – 10 sau 20 lei, 2-5 €uro, conteaza. Noi va promitem ca toate sumele trimise catre noi vor fi folosite exclusiv pentru scopurile si obiectivele asociatiei, in beneficial comunitatii noastre de beneficiari. Va suntem recunoscatori si va rugam sa va invitati si prietenii sa se alature celor care ne sustin financiar.

Cum puteti dona:

1. Cont bancar

Asociatia pentru dezvoltarea potentialului uman OMNIMIND
IBAN: RO47-RZBR-0000-0600-1127-2014
Raifeissen Bank, Bucuresti, Agentia Sebastian.

2. Doneaza prin PayPal

Puteti face donatii prin PayPal facand click aici sau pe butonul de mai jos.
De ce prin PayPal?
Mai mult de 100,000 de organizatii non-profit din intreaga lume obtin donatii utilizand PayPal.

Donatiile online prin PayPal sunt simple si nu implica nici un cost suplimentar din partea dumneavoastra.

Avantaje donatiilor online prin PayPal:

 • sunt acceptate toate tipurile de carduri de credit
 • nu exista taxe de inregistrare sau taxe de intretinere a contului; pentru ca fiecare leu conteaza pentru ong-uri
 • puteti crea formulare pentru donatii recurente; de exemplu un donator poate alege sa trimita in fiecare luna suma de 5 sau 10 euro.
 • este foarte simplu sa creati un cont PayPal in cazul in care nu aveti deja. Tot ce aveti nevoie este sa aveti o adresa valida de e-mail, un card valid, si 10 minute libere.

Din suma donata PayPal opreste un comision de 3,4% si o taxa fixa de 0,35 euro pe fiecare tranzactie.

3. Directioneaza 2% din impozitul pe venit

Asociatia OMNIMIND are nevoie de sprijinul vostru pentru a-si putea continua proiectele impreuna cu voluntarii si alti membrii ai comunitatii. Prin directionarea a 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior, pana cel tarziu in 15 Mai a anului in curs, veti deveni astfel parteneri in proiectele noastre sociale. Pasii de urmat sunt:

 1. Daca ai obtinut venituri numai din salarii, chiar daca angajatorul a depus deja fisa fiscala, va trebui sa completezi formularul 230
 2. Descarca de aici Formularul 230 actualizat. Formularul 200 va fi completat doar de catre cei care au desfasurat activitati independente.
 3. Cum se completeaza: trebuie sa completezi doar punctul I – datele de identificare personale; apoi semnatura in josul paginii. Celelalte informatii sunt deja completate de noi in formular.

Puteti sa trimiteti formularul completat si semnat prin serviciile postale obisnuite la sediul nostru din: Bucuresti, str. Paduroiu, nr. 2, bl. 23, sc. 3, apt. 83, sector 4, si noi le vom trimite la sediul Administratiei de care apartineti dvs, sau

Depuneti formularul completat la sediul Directiei Finantelor Publice (de aici poti descarca o lista completa cu adresele tuturor DFP din Romania)- este suficient intr-un singur exemplar, doar prima pagina, si nu este necesar a se depune impreuna cu formularul 210. Termen de depunere: 15 Mai.

Formularul trebuie semnat de dvs. insa nu este obligatoriu sa-l depuneti personal. Oricine poate depune formularul dvs. Poate aveti colegi de serviciu care nu si-au pus problema directionarii procentului de 2%, le puteti sugera completarea formularului 230 si pot fi depuse toate formularele cu un singur drum la Directia Finantelor Publice sau puteti sa le trimiteti pe e-mail catre noi si le depunem pentru dumneavoastra.

Descarca declaratiile fiscale 230 si 200 (pentru cei care obtin pe langa salarii si alte venituri), completeaza-le si depune-le la Administratia Financiara de domiciliu. Termenul legal de depunere anuala este de 15 Mai, dupa aceasta data contribuabilii fiind decazuti din dreptul de exercitare a acestei optiuni!

Datele noastre de identificare fiscala sunt:
Asociatia pentru dezvoltarea potentialului uman – OMNIMIND
CIF: 24908569
IBAN: RO47-RZBR-0000-0600-1127-2014 – Raiffeisen Bank, Ag. Sebastian, Bucuresti.

4. Directioneaza 20% din impozitul datorat statului

Extras cod fiscal:
Titlul2, Cap.II, articolul 21, aliniatul 4
“…Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr.334/2002, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

 • este in limita de 3 la mie din cifra de afaceri
 • nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat”

 

Sponsorizarii, desi este o cheltuiala nedeductibila, nu i se aplica impozit 16%. Sponsorizarea este total deductibila din impozit, daca se incadreaza in limitele impuse de codul fiscal (sa nu fie mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri si de 20% din impozitul pe profit).

Daca doriti sa directionati 20% din impozitul dvs. pe profit catre ONG-ul nostru, salvati, printati si completati Contractul de sponsorizare de AICI, lasand campul cu “denumirea proiectului” liber, apoi ne contactati ca sa-l putem semna/stampila.

Noi va suntem recunoscatori, si vom mentiona numele dvs. si al Companiei pe care o reprezentati in materialele noastre publicitare – bannere, pliante, spoturi video, newsletter, pagini social-media, etc.

De ce Fundraising? De ce avem nevoie de oameni cu dragoste si pricepere pentru acest domeniu – cei pe care ii numim Friendraising?

 • Pentru ca avem proiecte minunate, dedicate unor categorii sociale vulnerabile socio-economic, iar sursele de finantare sunt putine si aplicantii foarte multi; nu intotdeauna putem sa aplicam si nu intotdeauna banii fondului respectiv ajung pentru toate proiectele bune depuse.
 • Pentru ca stim ca in Romania sunt si oameni care si-ar dori sa participe si sa contribuie la astfel de proiecte, chiar daca nu au timp pentru asta; si sunt dispusi sa o daca donand catre asociatii care au proiecte si campanii sociale.
 • Pentru ca echipa noastra de membrii si voluntari este o echipa de profesionisti, dar nu in fundraising, si stim cu totii ca exista specialisti sau persoane care doresc sa devina specialisti in Fundraising – iar noi suntem deschisi sa colaboram cu acestia.
 • SI daca motivele de mai sus nu te-au convins suficient, te asteptam la noi sa ne cunoastem, sa iti vorbim si aratam proiectele noastre, si oamenii cu care colaboram. Credem ca in Asociatia Omnimind exista un loc special pentru persoana dedicata fundraisingului prietenos.

Sfatuieste-ti si prietenii sa procedeze la fel ca tine!

Iti multumim anticipat, si daca ai nevoie de informatii suplimentare ca sa poti completa formularele de mai sus, contacteaza-ne personal!

Parteneri Omnimind